Bubbelpoolsfail

Posted By :Peter / maj, 21, 2017 / 0 comments

Det finns helt klart roligare saker att göra än att rengöra en bubbelpool. Som att ligga i den.

Av någon konstig anledning har det inte blivit att vi bubblar på vintern. Det är ju nästan skönast då, i kylan.
Med andra ord blir även renhållningen inte heller prioriterad. Dock tur att det finns en autorengöringsfunktion, som körs dagligen.

Men idag tog jag tag i det! När jag väl tömt poolen med min fina dammsugsslangslösning, så var det bara att börja skrubba.
Det gick förvånansvärt fort. Jag körde iof ”magisk svamp”, så det kanske underlättade. Men när man väl sätter igång, så har jag i alla fall, en tendens att kanske vara lite väl noga. Efter 2 timmars skrubbande var jag äntligen klar. Och det var bara att fylla på igen. Nästan så man blev sugen att avrunda dagen med lite bubbel i bubblet, med hustrun.

Påfyllningen gick betydligt snabbare. Tog ungefär en timme. Sen var det bara dra igång den och blanda i klor och kolla ph:t. Men …

När jag körde igång pumpen sprutade det ut ”skit” ur utblåsen!! Faaan!!! Inte hade jag tänkt på att jag kanske borde ha kört dem innan jag började skrubba! SUCK. Bara börja om … eller nja, skrubba behöver jag inte men köra rengöringsprogrammet över natten. Och förhoppningsvis se ett lika skinande resultat i morgon som för någon timme sedan.

Blir ingen bubbel med hustrun idag. Möjligtvis en gravöl.
/Skrubbar’n

 

Leave a Reply

Post Comment