Svart mat, White Guide och egna menyer.

Posted By :Peter / oktober, 5, 2015 / 0 comments

Jag har en tendens att köpa på mig en massa kokböcker. Som jag aldrig läser. Vet inte om det är någon slag fetisch eller underliggande ambition om att jag ska bli bättre på laga mat. Men troligen är det bara för att jag är uppväxt i restaurangbranschen och älskar mat.

Min senaste grej i köket är att ha en bok framme som inspirerar. Just nu är det The Sopranos – Family Cookbook. Mest för att den har sköna historier, innehåller autentisk italiensk mat och ”gjord” av Artie Bucco (restaurangägarkompisen i serien).

Sedan har jag kvar en av menyerna från en av våra restauranger – i den har vi som ambition att fylla med egna rätter. Till de där dagarna man saknar inspiration. Vi har börjat fylla den men det var ett tag sedan så det börjar bli dags att uppdatera innehållet.

Har ni några tips? Det tar jag gärna emot. Som tack kan ni få bli kreddad i den. 😉

Sen, ni som älskar att äta ute ni har väl koll på White Guide, hoppas jag. Där har ni the it inom matsverige, på krogen. De första åren köpte jag den fysiska boken. Men det känns idag som slöseri på papper då den uppdateras varje år, nu kör jag den bara digitalt. Ett tips om man är ute och reser titt som tätt. Slå upp det bästa i den staden. Besök och njut.
/The Swedish Chef 

Kokkonst: 

 

Leave a Reply

Post Comment