Uteplats with a view

Posted By :Peter / augusti, 16, 2015 / 6 comments

Vårt hus har så många uteplatser att man vet inte riktigt vart man ska ta vägen. Ett ”problem” vi haft är utemiddagsplatsen. Av bekvämlighetsskäl placerade vi den på framsidan av huset, nära köket på den stora altanen. Helt naturligt. Men ingen eftermiddagssol! Och utsikt mot grannarna. Mindre kul alltså. Mitt på dagen funkar det rätt bra. Förutom att det kan bli för varmt, då. Snacka om i-landsproblem! I alla fall … Jag har vid flera tillfällen lobbat för att flytta platsen till soldäcket som ligger på sidan av huset. Igår fick jag godkänt!

Efter lite pimpning, städning och spindelsanering … måste jag säga att det blev heeelt okej. Och som det verkat på Anna verkar hon tycka det också (förutom att det är lite långt att gå). Men jag håller med henne om att det är en bra plats tills vi byggt ut altanen på solsidan.

Det var en grym känsla att sitta där och äta middag – och njuta av solnedgången. Vi har turen att ha huset som är högst upp på gatan, vilket ger oss en trevlig vy över grannskapet, snarare än IN hos någon.

Här kan jag tänka mig många eftermiddagar och kvällar, nu när sommaren är här (augusti är nya juli tydligen).
/Soldyrkar’n

P.s.
Hoppas innerligt att bordet (läs uteplatsen) får stå kvar. Det var ett rent helvete att flytta det, själv – Bara bordsskivan vägde över 70 kg och är rätt lång!!

 

 

 

Premiärmiddag 2015-08-16:

 

6 Responses to Uteplats with a view

 • Teresa Kyndel

  Otroligt!

  • :Peter

   Mycket nice, Teresa. Här kan du/ni sitta och mysa med Anna …

 • Johanna Räty

  Ser härligt ut! =o)

  • :Peter

   Mycket! Du är välkommen förbi med kameran. 😉 *vi bjuder på fika med utsikt*

 • Kajsa-Maria Carlsson

  Vi bor också högst upp på gatan, man känner sig lite herre på täppan 😉 men väldigt skönt som du säger. Vi ser ut men ingen in!

  • :Peter

   Känns rätt riktigt skönt faktiskt. Vi har alltid drömt om en vy. Så klart drömscenario över havet eller kanske tom en äng. Men över ett område med solnedgång är faktiskt rätt mäktigt det också. Passar oss som är stadsmänniskor. Och ingen insyn. Win win!

Leave a Reply

Post Comment